UNIT 1

In unit 1 zitten de leerlingen uit groep 1, 2 en 3. Juf Diana is op maandag en dinsdag in de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag is Juf Jeanet er. Er wordt uiteraard spelend geleerd, buiten gespeeld, geknipt, geplakt, gepuzzeld. Spelen in de bouwhoek, huishoek of aan de zandtafel. Alles kan en mag. Ook leren we omgaan met nieuwe media en wordt er regelmatig in het Engels gesproken door de juffen en kinderen.

Voor de groepen 1  en 2 wordt gebruikt gemaakt van de methode Kleuterplein. Deze
alles-in-1 methode biedt ons afwisselende lessen en is zeer flexibel in te zetten. Daarnaast geeft het voldoende ruimte voor onze eigen inbreng. Kleuterplein werkt met thema's. Ieder schooljaar werken we ook twee keer schoolbreed aan een thema. Dit jaar zijn dat de thema's restaurant en communicatie.

Groep 3 leert daarnaast ook nog lezen, schrijven, spelling en rekenen. Voor begrijpend lezen, technisch lezen en spelling wordt gebruikt gemaakt van de methode Veilig Leren Lezen. Deze methode is deels digitaal. Hiervoor gebruiken wij ons mooie digibord. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van leesboekjes, werkboekjes, spellingsetjes, magneetborden, etc. Voor rekenen gebruiken wij de methode Pluspunt. Voor schrijven maken wij gebruik van Pennenstreken. Deze methode sluit het beste aan bij Veilig Leren Lezen.